Geboortedatum: 28 juli 1994
Vak: Acteren, Regisseren, Voice-over

Lengte: 174 cm
Kleur haar: Zwart
Kleur ogen: Donkerbruin
Talen: Nederlands, Turks (vloeiend), Engels (goed)

Recente producties: Flikken Maastricht, GTST en Atilla.

CV 

SHOWREEL

BIO:

Alkan Çöklü, geboren op 28 juli 1994 is opgegroeid in Amsterdam.
Op zijn 17e doet Alkan auditie voor de toneelschool in Amsterdam en wordt aangenomen. In de twee jaar die volgen vervolmaakt hij zich als acteur.
Al snel wordt hij door de castingbureaus opgemerkt en gecast voor meerdere series. Hij krijgt rollen in onder andere de serie ‘Smeris’, ‘Vechtershart’, ‘Lekker dan’, ‘Flikken Rotterdam’, ‘Flikken Maastricht’, ‘Weemoedt’ en speelt tevens een grote rol in de serie ‘Als de Dijken Breken’.

Vanaf mei 2017 tot oktober 2020 was Alkan dagelijks te zien in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ als Amir Nazar.
Naast acteren heeft Alkan nog een grote passie ontwikkeld: regisseren.
In 2019 schrijft en regisseert Alkan zijn eerste korte film ‘’Atilla’’ die vervolgens werd geselecteerd voor de ‘NFF debuutcompetitie’. De film wordt ook geselecteerd voor het grootste korte film festival in Turkije, ‘Izmir International Short Film Festival’.

Op dit moment is Alkan bezig met de ontwikkeling van zijn tweede korte film met behulp van een toekenning van het ‘Prins Bernhard Cultuurfonds’.
Online is Alkan te vinden op zijn eigen YouTube kanaal, ‘Alkan Tubbies’, bestaande uit grappige sketches en vlogs zoals de prankcalls waarbij elke week een nieuwe BN’er de uitdaging aangaat om bedrijven op te bellen ‘in character’.
Naast zijn werkzaamheden als acteur en regisseur is Alkan vaak op de dansvloer te vinden (Afrodance en Dancehall) en spreekt hij regelmatig animatieseries in.