Geboortedatum: 19 september 1989
Vak: Acteren
Kleur haar: Donker bruin
Kleur ogen: Donker Bruin
Stembereik: Alt
Talen: Engels, Duits, Jamaicaans (Patois)

Download CV Nederlands

Foto credit: Cripta Scheepers

Stacyian Jackson (1989, Rotterdam) is afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie in 2013. In haar vierde jaar speelde ze bij het Ro Theater in de voorstelling Woef Side Story.

Na haar opleiding speelde ze in diverse toneelstukken, films en tv-series en verscheen regelmatig op theaterfestivals als Fringe, Oerol, Over Het IJ en De Parade.

Samen met Stephanie van Batum vormt ze performance kollektiv PONY CAMP. Met hun voorstelling Don’t Worry Be Yoncé – XS edition wonnen ze in 2017 de Amsterdam Fringe Silver Award en de Grand Publieksprijs. Deze voorstelling tourt door Nederland, Duitsland en binnenkort Engeland.

In seizoen ‘17/’18 is Stacyian in het buitenland te zien in o.a. Medusa Bionic Rise van THE AGENCY bij Treibstoff Basel in Zwitserland en het Donaufestival in Oostenrijk, in Paradies Fluten in het Münchner Volkstheater, Perfect Romance van THE AGENCY en Jedem Das Seine – Ein Manifest van Marta Górnicka in de Münchner Kammerspiele. Don’t Worry Be Yoncé XL is opgenomen in het repertoire van Schauspielhaus Bochum. Sinds september 2019 is Stacyian verbonden aan het Burgtheater in Wenen.

In Nederland speelde Stacyian o.a. in de voorstelling De Jokkebrokker bij Maas Theater en Dans, 1609: Staakt het vuren van Theatergroep Aluin, Vallende Man van Internationaal Theater Amsterdam onder regie van Julien Gosselin en in Othello op het Oerol Festival 2019.